Avloppsrensning i Stockholm - Stopp i avloppet

Har du fått stopp i avloppet och vet inte vad du ska ta dig till, undrar du vad du ska göra härnäst? Väntar du för länge kommer det snart inte gå att spola och då uppstår problemen snabbt. Avloppet kommer att rinna över. Stoppet i sig kan bero på ett flertal olika faktorer. Oavsett om det rör sig om en toalett, badavlopp eller köksavlopp är det något du bör ta på största allvar. Men oroa dig inte. Vi är snabbt på plats hos dig och utför avloppsrensning så att ditt avlopp fungerar som det ska.

Kontakta oss för avloppsrensning

Avloppsstopp och läckage bör åtgärdas snabbt

Att få stopp i avloppet är jobbigt och läskigt. När vatten rinner över och hamnar på golvet kan detta leda till stora problem. Åtgärdas inte avloppsstoppet snabbt nog kan det bli besvärligt för både dig och dina grannar. Det är ytterst viktigt att komma åt roten till problemet, d.v.s. den bakomliggande anledningen till stoppet eller läckaget. Så fort anledningen till problemet är fastställt måste det åtgärdas snabbt, annars kommer du behöva kontakta oss igen för att få problemet löst på nytt. Det är svårt att förutse när du får problem med avloppet. En dag kan det helt plötsligt bli stopp eller uppstå ett läckage. När det händer är du välkommen att ringa oss. Vi är snabbt på plats och kan vidta åtgärder för att lösa ditt problem.

Nyttiga råd och tips för att undvika stopp i avloppet

Sanitetsprodukter

När det gäller sanitetsprodukter är det enkelt, det hör inte hemma i avloppet. Det är upplagt för att det ska bli stopp i avloppet. Alltså ska tamponger, bindor, örontops och liknande aldrig spolas ner. Detta kommer att orsaka problem med avloppet och miljön.

Kök

Det är viktigt att ta hand om feta rester från matlagning, som olja och margarin på rätt sätt. Spolas dessa ner i köksbänken kommer det med stor sannolikhet att bildas proppar i rören som till slut orskar stopp, vilket kan göra köksbänken obrukbar. Det bästa är att samla det överblivna fettet i en behållare och kasta den i hushållssoporna.

Giftbehandling

Har du målat om väggarna och vill bli av med den lilla klicken av överflödig färg? Du ska aldrig hälla färg, spackel eller dylikt i avloppet. När det gäller penslar ska du rengöra dem i en hink med vatten, inte i vasken. Vattnet kan du därefter hälla i en grushög så att färgen dräneras bort ordentligt.